Birkefaldet

BIRKEFALDET

KOLT – HASSELAGER

ET MODERNE OG FREMTIDSORIENTERET HJEM HELT UDE I SKOVEN

– Bo tæt på Århus, men med ro i naturen og nære fællesskaber i det lokale

Vi har i samarbejde med ALBOA og TMP-Arkitektur sendt et høringssvar ind til Aarhus Kommune, hvor vi har fremlagt et spændende, stort og nyskabende projekt i Kolt-Hasselager. Projektet i området har vi navngivet ”Birkefaldet”, og hvert boligkvarter er navngivet efter en sort eller del af birketræsfamilien.

Vi ser frem til en forhåbentlig positiv proces med kommunen ift. at inddrage arealet i kommuneplanen, og dermed at vi kan fortælle jer mere om det hele inden længe. Det vil skabe en helt unik platform til at måle alt fra CO2 aftryk i bygningerne, såvel som livstilfredsheden hos folk, der har nem adgang til både fællesskab og natur.

BIRKEFALDET
KOLT – HASSELAGER

ET MODERNE OG FREMTIDSORIENTERET
HJEM HELT
UDE I SKOVEN

– bo tæt på Århus, men med ro i naturen og med nære fællesskaber i det lokale

Vi har i samarbejde med ALBOA og TMP-ARCHITECTURE sendt et høringssvar ind til Aarhus Kommune, hvor vi har fremlagt et super spændende, stort og innovativt projekt i Kolt/Hasselager. Projektet i området har vi navngivet ”Birkefaldet”, og hvert boligkvarter er navngivet efter en sort eller del af birketræsfamilien.

Vi håber naturligvis at projektet tages med i kommunens planer og at vi kan fortælle jer mere om det hele inden længe. Det vil skabe en helt unik platform til at måle alt fra co2 aftryk i bygningerne, såvel som livstilfredsheden hos folk, der har nem adgang til både fællesskab og natur.

FORBINDELSER MELLEM EKSISTERENDE
KOLT-HASSELAGER
& BIRKEFALDET

BOLIGDIVERSITET

PROJEKTFORLØBET

IDEEN

Projektet vil være et stort fritliggende bysamfund tilknyttet det eksisterende Kolt-Hasselager og præsentere en lang række forskellige bofællesskabsformater: leje-, eje- og andelsboliger samt fritliggende parcelhusgrunde, der alle centrerer omkring hver deres unikke fælleshus – én helhed, flere individuelle klynger, så vi kan skabe gode rammer for den enkelte, og boligdiversitet på én og samme gang, hvor den røde tråd er fællesskabet.

ALBOA og FABULAS vil sammen være bygherre, og boligerne vil bygges efter Fabulas’ principper: åndbare trækonstruktioner, vedligeholdelsesfrie materialer og grønne sedumtage.

IDEEN

Projektet vil være et stort fritliggende bysamfund tilknyttet det eksisterende Kolt/Hasselager og præsentere en lang række forskellige bofællesskabsformater: leje-, eje- og andelsboliger samt fritliggende parcelhusgrunde, der alle centrerer omkring hver deres unikke fælleshus – én helhed, flere individuelle klynger, så vi kan skabe gode rammer for den enkelte, og boligdiversitet på én og samme gang, hvor den røde tråd er fællesskabet.

ALBOA og FABULAS vil sammen være bygherre, og boligerne vil bygges efter Fabulas’ principper: åndbare trækonstruktioner, vedligeholdelsesfrie materialer og grønne sedumtage.

2021

1. udkast – Idégrundlaget for den videre process

Som ses på illustrationen, vil der være et kæmpe potentiale for at åbne op for en lang række grønne og blå tiltag; det gælder alt fra regnvands sø, skovrejsning, hundeskov og rekreative arealer til aktivitetsområder i det grønne, alt sammen ting der også vil komme det eksisterende byliv i Kolt-Hasselager til gode, og vi glæder os over den store interesse og opbakning fra fællesrådet og rådgivere.

Det næste skridt vil være at kommunen ønsker at inddrage arealet i kommuneplanen.

2021

1. udkast – Idégrundlaget for den videre process

Som det kan ses på illustrationen, vil der være et kæmpe potentiale for at åbne op for en lang række grønne og blå tiltag; det gælder alt fra regnvands sø, skovrejsning, hundeskov og rekreative arealer til aktivitetsområder i det grønne, alt sammen ting der også vil komme det eksisterende byliv i Kolt/Hasselager til gode, og vi glæder os over den store interesse og opbakning fra fællesrådet og rådgivere.

DIALOG MED KOMMUNE OG BORGERE

DIALOG MED KOMMUNE OG BORGERE

2022-2023

Revideret udkast – grundlag for den kommunale process

2022-2023

Revideret udkast – grundlag for den kommunale process

Kommune- og lokalplansproces

Kommune- og lokalplansproces

2024

Endeligt projekt

2024-25

Endeligt projekt

Vil du på interesseliste?

Kunne du tænke dig at vide mere om Fabulas eller et af vores projekter?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller interesselisten for et specifikt projekt, og få den nyeste viden og eksklusive informationer, som adgang til ventelisterne for boligerne, så snart de sættes til salg.

* Påkrævet felt
Hvilke projekter vil du høre mere om?
Privatlivsbetingelser *