Boligen

Materialer der
gør en forskel

Materialer der
gør en forskel

MATERIALER DER GØR BOLIGER MERE KLIMAVENLIGE, LANGTIDSHOLDBARE, ATTRAKTIVE OG TRYGGE

MATERIALER DER GØR
BOLIGER KLIMAVENLIGE,
LANGTIDSHOLDBARE,
ATTRAKTIVE OG TRYGGE

Boligerne vi bygger, er oftest 1-3 plan, men vi har også projekter, der går mere i højderne. Andelsboligerne bygges med vores koncept, der inkluderer:
indre konstruktioner i træ, sedumtage, ventilationsvinduer, varmepumpe og mørk skifer eller lignende på facaderne. Og så går vi op i kvalitet, holdbarhed og CO2-aftryk, når vi skal vælge alt fra gulve til køkken og maling.

Privat have el. altan

Husdyr tilladt

Det intelligente boligbyggeri

Vi ønsker at benytte os af byggeprocesser, der lægger vægt på mulighederne i gennemtænkte og automatiserede produktionsprocesser.  I alle afskygninger af vores overordnede byggeproces arbejder vi hen imod at opnå en større grad af hensigtsmæssig automatisering, så vi på sigt kan levere en højere byggekvalitet og ensartethed til konkurrencedygtige priser.

Trækonstruktion og klimaskærm

For os går kvalitet og materialer hånd i hånd. Vi vil hovedsageligt bygge alle vores boliger i træ, som det bærende konstruktionsmateriale og isolering. Det fremmer det gode indeklima og en CO2-venlig byggestil, til modsætning for et klassisk betonbyggeri.

En klimaskærm er husets regnfrakke og ydre beklædning, der beskytter boligen imod vind og vejr. Levetiden for huset forlænges, når det beskyttes korrekt, og derfor er det vigtigt at vælge en god beklædning til vores bofællesskaber. Husenes klimaskærm skal udvælges med resten af byggematerialerne in mente for at opnå et godt resultat, når det kommer til både det æstetiske, det praktiske og det holdbare.

null

Vil have samme pris som
traditionelle bygninger

null

Vil understøtte det
gode indeklima

null

Æstetisk
hyggelige boliger

null

Vil skabe god
varmeisoleringsevne

null

Vil øge kvaliteten og
være mere langtidsholdbart

null

Træ vil reducere byggeriets
klimapåvirkning

null

HAR SAMME PRIS SOM
TRADITIONELLE BYGNINGER

null

UNDERSTØTTER DET GODE INDEKLIMA

null

ER ÆSTETISK OG HYGGELIG

null

GOD VARMEISOLERINGSEVNE

null

FORSTÆRKER KVALITETEN
OG BÆREDYGTIGHEDEN

null

REDUCERER BYGGERIETS
KLIMAPÅVIRKNING

“– Når vi taler om træbyggeri, så er det bygninger, hvor den bærende konstruktion er opført i træ”
Henrik Bisp, fagekspert i Videncentret Bolius.

Vedligeholdelsesfrie facader

Fabulas ønsker at gøre din og fællesskabets hverdag lettere

Vi ønsker også at have fokus på vedligeholdelsesfrie facader, som vi derfor ikke bygger i træ. Vi beklæder i stedet bygningernes ydre med materialer som f.eks. skifer, aluminium, stål eller glas, hvilket sikrer mindre vedligeholdelsesarbejde og har en lang holdbarhed.

Fabulas glas

Glas

Tegl anvendes i Fabulas boliger

Tegl

Aluminium

Aluminuim/Stål

Skifer i fabulas boligerne

Skifer

Grønne tage så
langt øjet rækker

Med sedumtage (græstage), skaber vi et æstetisk grønt udtryk, såvel som vi kommer på forkant med løsninger til den stigende mængde regnvand. Det er det naturlige valg af tag, når vi hos Fabulas har som målsætning at bygge boliger, der er mere bæredygtige end mange af de nye byggerier vi ser i dag, hvor der ofte tænkes mindre på materialevalg.

Sedumtage optager op i mod 50% af regnvand, og sænker farten på det resterende, så regnvandet ikke presser lokale regnvandssøer eller kloaker. Derfor ser vi det som et miljøansvarligt valg, da regnmængderne kun vil stige i fremtiden.

Samtidig tiltrækker de grønne tage forskelligt dyreliv, som sommerfugle og vilde bier, der kan være med til at sikre den lokale biodiversitet.

City rewilding
& biodiversitet

Biodiversitet og naturintegration er en essentiel del af vores proces, når vi udformer vores projekter hos Fabulas. Vi har til mål at bringe så meget vild natur ind mellem boligerne som muligt – både til fordel for natur og mennesker. Det kalder vi ”city rewilding” – at gøre byen vildere.

Derfor stræber vi altid efter at være i dialog med lokale biologer i kommunerne, når vi skal planlægge vores byggeri. Hvad end det er firbensstier, sedumtage eller vild beplantning, så håber vi at vi fortsat kan have et nært forhold til de skønne og artsrige omgivelser langt ud i fremtiden.

Green care
– naturens helbredende kræfter

Forskning viser i stigende grad, at der er mange fordele for mennesker, når det kommer til at bo nær naturen. Med grønt og vildt lige udenfor vinduet eller en kort sti hen til den lokale skov, kan man øge alt fra trivsel, sindstilstand, effektivitet og kreativitet hos mennesker.

Derfor bygger vi hos Fabulas altid i naturnære områder, da vi tror på naturens helbredende kræfter. Vi håber på at vi med sundere omgivelser, i form af et stærkt naturmiljø såvel som socialt miljø, kan mindske mistrivsel, ensomhed, stress og andre negative tilstande i hverdagen.

Træ som materiale

Genanvend, genbrug og upcycle

Træbyggeri reducerer byggeriets klimapåvirkning markant, både under og efter byggeriets opførelse.
Træ giver bedre muligheder for at genbruge bygningselementer, hvilket resulterer i en markant bedre cirkulær økonomisk forudsætning fremadrettet.
Træ har et stort potentiale i forbindelse med genbrug og genanvendelse. Hvis det ender som biobrændsel, frigiver det den mængde CO2 som det har lagret, og substituerer samtidig fossile kilder.

En byggemetoder er
til at stole på

Erfaringer gennem generationer

Træbyggeri er en gammel og udbredt byggemetode i Skandinavien. Metoden er dog mere udbredt i vores nabolande, hvor man har gode erfaringer med at bygge i træ gennem mange generationer, men også skabe nye, innovative løsninger inden for træbyggeri. Fabulas tilpasser de skandinaviske træbygningstraditioner og teknikker til danske regler og forhold.

Vi opfører således kun gennemprøvede og gennemtestede løsninger, med henblik på at understøtte klimavenlige, langtidsholdbare og attraktive boliger.
Vil du læse mere om vores placeringer?

Boliger Kajstaden
Billede af Wang Kirken
Billede af Nore-Kirken
Boligerne Dalton-Works