Boligen

Materialer der
gør en forskel

Materialer der
gør en forskel

MATERIALER DER GØR BOLIGER KLIMAVENLIGE, LANGTIDSHOLDBARE, ATTRAKTIVE OG TRYGGE

MATERIALER DER GØR
BOLIGER KLIMAVENLIGE,
LANGTIDSHOLDBARE,
ATTRAKTIVE OG TRYGGE

DET INTELLIGENTE BOLIGBYGGERI

Vi benytter os af byggeprocesser, der lægger vægt på mulighederne i gennemtænkte og automatiserede produktionsprocesser.  I alle afskygninger af vores overordnede byggeproces arbejder vi hen imod at opnå en større grad af hensigtsmæssig automatisering, så vi på sigt kan levere en højere byggekvalitet og ensartethed til konkurrencedygtige priser.

trækonstruktion og klimaskærm

DET BEDSTE FRA BEGGE VERDENER

For os går kvalitet og materialer hånd i hånd. Vi bygger hovedsagligt alle vores boliger i træ, som det bærende konstruktionsmateriale, hvilket fremmer det gode indeklima og en CO2-venlig byggestil.

En klimaskærm er husets regnfrakke og ydre beklædning, der beskytter boligen imod vind og vejr. Levetiden for huset forlænges, når det beskyttes korrekt, og derfor er det vigtigt at vælge en god beklædning til vores bofællesskaber. Husenes klimaskærm skal udvælges med resten af byggematerialerne in mente for at opnå et godt resultat, når det kommer til både det æstetiske, det praktiske og det holdbare.

null
HAR SAMME PRIS SOM TRADITIONELLE BYGNINGER
null
UNDERSTØTTER DET GODE INDEKLIMA
null
ER ÆSTETISK OG HYGGELIG
null
GOD VARMEISOLERINGSEVNE
null
ØGER KVALITETEN OG BÆREDYGTIGHEDEN
null
REDUCERER BYGGERIETS KLIMAPÅVIRKNING
null

HAR SAMME PRIS SOM
TRADITIONELLE BYGNINGER

null

UNDERSTØTTER DET GODE INDEKLIMA

null

ER ÆSTETISK OG HYGGELIG

null

GOD VARMEISOLERINGSEVNE

null

FORSTÆRKER KVALITETEN
OG BÆREDYGTIGHEDEN

null

REDUCERER BYGGERIETS
KLIMAPÅVIRKNING

VEDLIGEHOLDELSESFRIE FACADER

FABULAS ØNSKER AT GØRE DIN OG
FÆLLESSKABETS HVERDAG LETTERE

Udover at vi bygger klimavenligt i træ, har vi også fokus på vedligeholdelsesfrie facader. Vi beklæder bygningernes ydre med materialer som f.eks. skifer, aluminium, stål eller glas, hvilket sikrer mindre vedligeholdelsesarbejde.

Fabulas glas

Glas

Tegl anvendes i Fabulas boliger

Tegl

Aluminium

Aluminuim/Stål

Skifer i fabulas boligerne

Skifer

GRØNNE TAGE SÅ
LANGT ØJET RÆKKER

Med sedumtage (græstage), skaber vi et æstetisk grønt udtryk, såvel som vi kommer på forkant med løsninger til den stigende mængde regnvand. Det er det naturlige, sunde valg af materiale, når vi bygger bæredygtige boliger hos Fabulas.

Sedumtage optager op i mod 50% af regnvand, og sænker farten på det resterende, så regnvandet ikke presser lokale regnvandssøer eller kloaker. Derfor ser vi det som et miljøansvarligt valg, da regnmængderne kun vil stige i fremtiden.

Samtidig tiltrækker de grønne tage forskelligt dyreliv, som sommerfugle og vilde bier, der kan være med til at sikre den lokale biodiversitet.

CITY REWILDING
& BIODIVERSITET

Biodiversitet og naturintegration er en essentiel del af vores proces, når vi udformer vores projekter hos Fabulas. Vi har til mål at bringe så meget vild natur ind mellem boligerne som muligt – både til fordel for natur og mennesker. Det kalder vi ”city rewilding” – at gøre byen vildere.

Derfor stræber vi altid efter at være i dialog med lokale biologer i kommunerne, når vi skal planlægge vores byggeri. Hvad end det er firbensstier, sedumtage eller vild beplantning, så håber vi at vi fortsat kan have et nært forhold til de skønne og artsrige omgivelser langt ud i fremtiden.

GREEN CARE
– NATURENS HELBREDENDE KRÆFTER

Forskning viser i stigende grad, at der er mange fordele for mennesker, når det kommer til at bo nær naturen. Med grønt og vildt lige udenfor vinduet eller en kort sti hen til den lokale skov, kan man øge alt fra trivsel, sindstilstand, effektivitet og kreativitet hos mennesker.

Derfor bygger vi hos Fabulas altid i naturnære områder, da vi tror på naturens helbredende kræfter. Vi håber på at vi med sundere omgivelser, i form af et stærkt naturmiljø såvel som socialt miljø, kan mindske mistrivsel, ensomhed, stress og andre negative tilstande i hverdagen.

BÆREDYGTIGHEDEN MED
TRÆ SOM MATERIALE

GENANVEND, GENBRUG OG UPCYCLE

Træbyggeri reducerer byggeriets klimapåvirkning markant, både under og efter byggeriets opførelse.

Træ giver bedre muligheder for at genbruge bygningselementer, hvilket resulterer i en markant bedre cirkulær økonomisk forudsætning fremadrettet.

Træ har et stort potentiale i forbindelse med genbrug og genanvendelse. Hvis det ender som biobrændsel, frigiver det den mængde CO2 som det har lagret, og substituerer samtidig fossile kilder.

EN BYGGEMETODE DER ER

TIL AT STOLE PÅ

ERFARINGER GENNEM GENERATIONER

Træbyggeri er en gammel og udbredt byggemetode i Skandinavien. Metoden er dog mere udbredt i vores nabolande, hvor man har gode erfaringer med at bygge i træ gennem mange generationer, men også skabe nye, innovative løsninger inden for træbyggeri. Fabulas tilpasser de skandinaviske træbygningstraditioner og teknikker til danske regler og forhold.

Vi opfører således kun gennemprøvede og gennemtestede løsninger, med henblik på at understøtte klimavenlige, langtidsholdbare og attraktive boliger.
Vil du læse mere om vores placeringer?

Boliger Kajstaden
Billede af Wang Kirken
Billede af Nore-Kirken
Boligerne Dalton-Works