Egelund

Vi arbejder på højtryk på at etablere en salgsopstilling, der reflekterer en holdbar pris for Egelund Bofællesskabet i Vinge. Grundet verdenssituationen er det desværre meget svært at præcisere prisen og tidspunktet for salg, da vi afventer, at materialepriser, leveringstider og renter stabiliserer sig de næste par måneder.

Derfor arbejder vi hver dag på at indhente de rigtige priser og aftaler, så vi kan komme i gang med Egelund Bofællesskabet i Vinge. Vi håber på, at vi her i efteråret kan fortælle nærmere, og at der forhåbentlig kommer mere ro på verdenssituationen.

I vinge kan du få et mere klimavenligt hjem, med plads til at skabe stærke sociale omgivelser

I Vinge står menuen på så meget bæredygtighed som muligt; i måden vi bygger på, er sammen på og får det hele til at løbe rundt på. Her er der fokus på at skabe et stærkt og holdbart lokalt byliv – både i vores bofællesskab og med resten af byen.

BYGGESTART:
2023

INDFLYTNING:
2024

Eksempel på hus i Vinge

58 andelsboliger

Træbyggeri med grønne tage

Skole indenfor 5 km.

Børnehave for de helt små på vej til byen

5,3 km til Frederikssund

S-tog forbindelse til KBH H

Dagligvarebutik på vej

""

Vinge er en by i rivende udvikling. Med nyetableret s-tog stop er der direkte adgang til København, og du får her muligheden for at bo nær storbyen, men i rolige og naturfyldte omgivelser, i et mindre lokalsamfund – det perfekte sted at finde ro til dig selv og opdrage børnene eller trække sig tilbage fra storbyens virvar.

""

Visionen med Vinge er at skabe naturrige og klimavenlige samt socialt holdbare og inkluderende miljøer. Fabulas ønsker at skabe en moderne bydel, hvor samspillet mellem mennesker og natur harmonerer. Et Fabulas bofællesskab skal skabe rammer som styrker livskvaliteten i dagligdagen, uden at man skal gå på kompromis med kvaliteten af boligerne. 

Med mose, skov og Deltaet som nabo bliver der rig mulighed for at nyde livets aktiviteter udendørs, såvel som at se byen blomstre med startende lokale butikker og foreninger. Så er I fyldt med gode ideer og lyst på fællesskaber eller sunde aktiviteter i det fri, så er Vinge stedet, hvor i selv kan være med til at forme mange af fremtidens muligheder sammen med ligesindede naboer.

Beliggenhedsplan i Vinge
""
Eksempel på Vinge beboerhus
""

Med bofællesskabet Egelund, håber vi på at skabe rammerne for et stærkt naboskab, hvor man kan hjælpe hinanden med at skabe trivsel og støtte på tværs af generationer. Her er i et stenkast fra at kunne være sociale fysisk, drikke en kaffe over hækken og invitere på aftensmad, en aften hvor man måske ellers var for presset på tid – alt sammen uden at gå på kompromis med privatlivet og muligheden for at trække sig tilbage og være alene.

Der skal være plads til at være både ung og gammel, og ikke mindst til at samles om alle de gode øjeblikke: plads til grill aften, bold på skærmen, bold i haven, plantning af blomster i bedene, højtlæsning, spil aftener, løbeklub, cykel kursus, tur til stranden, ud at gå med hunden, fælles yogahold, skak turnering, fermentering, bagedyst og hvad end i ellers kan finde på af livets aktiviteter!

""

I Vinge arbejder vi i samarbejde med kommunen, for at sikre de bedste vilkår for lokale dyrearter og naturarealer, så vi i fremtiden fortsat kan nyde godt af at have naturens helbredende effekter lige udenfor hjemmet. Derfor bliver man i Vinge nabo til alt fra de to lokale svaner, dyreliv i mosen, gæs der flyver over i ny og næ – og ikke mindst den spidssnudede frø.

Den spidssnudede frø er en del af bilag-IV arterne, som er fredede dyr i Danmark. Derfor bygger vi paddestier til frøerne og eventuelle andre dyr i boligområdet, så vi kan medvirke til at sikre deres færden og levesteder i fremtiden, og samtidig leve i pagt med naturen.

Der er derfor lagt op til noget af en havevandring, og vi forventer at sætte små, informative skilte op, om alle de lokale initiativer indenfor biodiversitet, og hvilke dyr de forskellige tiltag tiltrækker – hvad end det er sedumtage (græstage), til sommerfugle og vilde bier eller paddestien, så bliver der rig mulighed for naturfyldte oplevelser og fremvisninger for ens gæster.

Frøer og sedumtage

HVORFOR NAVNET EGELUND?

Kongeegen, Storkeegen og Snoegen.

Eventyret om de tre ældste egetræer i Danmark, der har stået i alt deres pragt i Nordskoven, Frederikssund, i op imod 1.900 år, står til grunde for at vi har navngivet vores bofælleskab i Vinge ”Egelund”.

De fleste af træerne er faldet hen i slutningen af 1900-tallet, men man kan stadig besøge stammerne og drømme sig tilbage til tider, hvor de 10-14 meter brede træer var omringede af alt fra konger, ridderslag, romantikere og generelt en helt eventyrlig hverdag.

Et eventyr vi håber at drage inspiration fra: de gode stunder, hvor man kan læse en givende bog under egetræets skygge, opleve spændende, livsbekræftende aktiviteter i den danske sommer og lade sig inspirere af de naturlige omgivelser i nutidens samfund.

Dét er vores håb for, hvad Egelund bliver for jer – en helt igennem eventyrlig hverdag, med plads til at nyde livet.

TRÆBYGGERI

ANDELSBOLIGEN

FÆLLESSKABET

Vil du på interesseliste?

Kunne du tænke dig at vide mere om Fabulas eller et af vores projekter?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller interesselisten for et specifikt projekt, og få den nyeste viden og eksklusive informationer, som adgang til ventelisterne for boligerne, så snart de sættes til salg.

* Påkrævet felt
Hvilke projekter vil du høre mere om?
Privatlivsbetingelser *