Alken Søbred

""

BO I DET SMUKKE SØHØJLAND, I EN LANDSBY MED FOKUS
PÅ FÆLLESSKAB OG OPLEVELSER I NATUREN

""

BO I DET SMUKKE
SØHØJLAND, I EN LANDSBY
MED FOKUS PÅ
FÆLLESSKAB OG
OPLEVELSER I NATUREN

VELKOMMEN TIL
ALKEN SØBRED

Ved Alken Søbred kommer du med en placering i det østjyske Søhøjland helt tæt på natur og idyl. Med udsigt over Mossø, bor du i naturen, men er alligevel tæt på landsbyens faciliteter, herunder indkøb og transport. Generationsbofællesskabet kommer til at ligge blot et stenkast fra Alkens trinbræt, så du har nem adgang til banen mellem Aarhus og Silkeborg, der også stopper i nærtliggende Skanderborg. Derudover er der nem adgang til motorvejen indenfor 5km.

Alken er en del af Skanderborg Kommune, der er særligt kendt for deres festival stemning, grundet den årlige SMUKFEST i bøgeskoven. Natur og sammenhold er nøgleord i hele kommunen, og udover skole og børnehus i nabobyen Bjedstrup, så er der også ungdomsuddannelser, strøg, kulturhuse, caféer, barer og meget mere at finde i Skanderborg by, der kun ligger 6km. fra Alken.

Området omkring Alken Søbred er et af de mest attraktive områder i Midtjylland og er et sted for dig, der ønsker et aktivt liv i naturskønne omgivelser. Det helt fantastiske sammenhold der præger Alken, gør at du ikke blot bliver en del af et Fabulas generationsfællesskab, men også en del af det et stærkt lokalsamfund, hvis kendetegn og omdrejningspunkt netop er det aktive fællesskab.

Under udvikling

Forventet salgsstart: start 2024

Under udvikling

Forventet salgsstart: start 2024

8660 Skanderborg | Alken | Emborgvej

Cirka 50 andelsboliger evt. fordelt på 2 etapper

Miljøvenligt hjem

Træbyggeri med grønne tage

Fælleshus | 300 – 400 m²

Natur lige udenfor døren

Oversigt over Alken og omegn

Bofællesskabet Alken Søbred

Vi håber med vores moderne bofællesskab, at skabe et nabolag der går i tråd med værdierne i landsbyen: inkluderende fællesskaber, aktive mødesteder og godt naboskab. Det handler om at kunne være sociale lige udenfor døren – noget de smukke omgivelser ved Mossø vil byde ind til dagligt.

Vi håber at i vil have lyst til at invitere naboen til kaffe, holde bagedyst for byens børn i fælleshusets køkken, hjælpe hinanden når man er knap på tid eller med viden omkring hvordan man lapper en cykel, gå til spændende foredrag, lave løbehold på tværs af fællesskabet eller mødes til paddleboarding om lørdagen.

Mulighederne ved Alken Søbred er uendelige, og i sætter kun selv grænserne – hvor meget i vil deltage i fællesspisning og bålaften styrer i nemlig selv, og i kan altid trække jer tilbage til de private gemakker, med egen terrasse eller have at nusse omkring.

Bofællesskabet i Alken
Indkøb 300 m

INDKØB

300 meter

4 minutter til fods

Trinbræt 300 m

TRINBRÆT

300 meter
4 minutter til fods

Motorvej 4,5 km

MOTORVEJ

4,5 km
5 minutter i bil

Skole 4,2 km

SKOLE

4,2 km
7 minutter i bil

Vand 400 m

VANDET

400 meter
5 minutter til fods

Grønne og blå værdier

Bofællesskabet bygger vi på en gammel landbrugsmark, mens resten af arealet vil blive bevaret som rekreativ natur. Udover det område vi bygger på, er størstedelen af området nemlig fredet natur, som vi derfor naturligvis skal bevare. Formålet med at bygge så tæt på sø og skov, er at trække dets helbredende og inspirerende kræfter helt ind mellem boligerne, så vi kan skabe sunde omgivelser i hverdagen og gøre mere brug af naturen på en bæredygtig måde.

Vi skal bevare den eksisterende natur og derudover tilføre så meget som muligt i området. Det sker blandt andet gennem biodiversitet i boligerne, med tiltag som grønne græstage, der tiltrækker vilde bier og sommerfugle. Derudover opsøger vi altid at være i dialog med lokale biologer, som ved meget mere om natur end vi gør, så vi kan sikre de bedste bud på en sund og naturlig udvikling i området, der ikke skader naturen.

Værdierne i projektet

HVOR LANGT ER VI?

Tidslinje og status over projektet

FORENINGER

I Alken kan du finde flere aktiviteter og grupper, som kor, bryghus og saftklub – lokale aktiviteter er der altså rig mulighed for at opsøge og blive en del af, og man kan følge med i hverdagen i byen på deres egen styrede hjemmeside; www.alken.dk.

Hvad end det så er sport, politik, kreative fag eller aftenskole, så har Skanderborg Kommune yderligere et væld af muligheder, når det kommer til foreninger. Man kan finde den fulde oversigt på kommunens egen hjemmeside herunder, som vi har valgt et udpluk fra og præsentere her, for at give et billede af de mange muligheder:

Har du kreative og eventyrlystne børn, der kunne have lyst til at prøve en alternativ hobby, så er der her et godt bud! Aktivitet, kreativitet og historisk viden ligger først for, i de kompetencer man får i spil, samtidig med en masse nye kammerater.

Alle over 10 år, der også kan svømme, kan være med i roklubben. Lokalerne ligger lige ned til den smukke Skanderborg sø, og klubben kan byde på natur, motion og socialt samvær i hverdagen og også andre festlige sociale arrangementer, både for de unge under 18 og de voksne. Hvad end du er der for let daglig motion, sved på panden eller konkurrence, så er der noget for dig.

Der er både plads til hygge og til de mere konkurrencedrevne, hvis man melder sig ind i Petanque klubben i Skanderborg. Det handler for klubben om at komme udenfor og samles om det hyggelige spil, og der er både plads til nybegyndere såvel som de øvede.

Der er højt niveau hos Skanderborg håndbold, der både har ligahold, et Elite Akademi kaldet ”SHEA” og helt almindelige hold for alle aldre. Håndbold er en rigtig holdsport, hvor du har mulighed for at danne bekendtskaber og venskaber for livet.

Ældre sagen har til formål at komme ensomheden til livs hos senior-segmentet. Som medlem i Ældre Sagen kan man selv vælge hvad man vil deltage i, hvad end det er sportslige aktiviteter, guidede ture til byer i eller udenfor Danmark, eller kulturelle besøg i teater til koncert eller til vinsmagning.

Vil du på interesseliste?

Kunne du tænke dig at vide mere om Fabulas eller et af vores projekter?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller interesselisten for et specifikt projekt, og få den nyeste viden og eksklusive informationer, som adgang til ventelisterne for boligerne, så snart de sættes til salg.

* Påkrævet felt
Hvilke projekter vil du høre mere om?
Privatlivsbetingelser *