ALKEN SØBRED

Alken / Skanderborg

Ca. 38 rækkehuse som lejeboliger + 10 parcelhusgrunde

Landsby med fokus på fællesskab

Naturen i baghaven

Bo i det smukke Søhøjland i en landsby med fokus på fællesskab og oplevelser i naturen

Ved Alken Søbred kommer du med en placering i det østjyske Søhøjland helt tæt på natur og idyl. Med udsigt over Mossø bor du i naturen, men er alligevel tæt på landsbyens faciliteter, herunder indkøb og transport. Generationsbofællesskabet kommer til at ligge et stenkast fra Alkens trinbræt, så du har nem adgang til banen mellem Aarhus og Silkeborg – der også stopper i nærtliggende Skanderborg. Derudover er der nem adgang til motorvejen indenfor 5 km. Til området hører også privat sø-adgang med sti ned til strand og fiskeri.

Det helt fantastiske sammenhold, der præger Alken, gør at du ikke blot bliver en del af et Fabulas generationsfællesskab, men også en del af et stærkt lokalsamfund.

Beliggenhedsplan opdateret januar 2024

4 km til skolen og børnehaven

Mossø 100 meter

300 meter til indkøbsmulighed

4,5 km til motorvejen

300 meter til togstation

4 km til skolen og børnehaven

Mossø 100 meter

300 meter til indkøbsmulighed

4,5 km til motorvejen

300 meter til togstation

Projektareal

Beskyttede engarealer

Biodiversitetsområde

Boligområde

Fredet natur

Alken

Alken er en del af Skanderborg Kommune, der er særligt kendt for deres festivalstemning, grundet den årlige SMUKFEST i bøgeskoven. Natur og sammenhold er nøgleord i hele kommunen. Udover skole og børnehus i nabobyen Bjedstrup, så er der også ungdomsuddannelser, strøg, kulturhuse, caféer, barer og meget mere at finde i Skanderborg by, der kun ligger 6 km fra Alken.

Området omkring Alken Søbred er et af de mest attraktive områder i Midtjylland og er stedet for dig, der ønsker et aktivt liv i naturskønne omgivelser. Det helt fantastiske sammenhold, der præger Alken, gør at du ikke blot bliver en del af et Fabulas generationsfællesskab, men også en del af et stærkt lokalsamfund, hvis kendetegn og omdrejningspunkt netop er det aktive fællesskab.

Hvad er status på projektet?

sitetenLokalplanen forventes igangsat i april/maj 2024, men er afhængig af den politiske beslutningsproces. Herefter følger et stort planarbejde med kommuneplantillæg og lokalplan som, afhængigt af kompleksiteten, forventes af tage mellem 12 og 18  måneder at udarbejde.
I forbindelse med den forventede snarlige opstart har vi nu opdateret udkastet til den kommende beliggenhedsplan og boligoversigt. Der blev afholdt borgermøde i Mejeriet den 25 jan. 

Hvornår er der indflytning?

Såfremt lokalplanen igangsættes i første halvår af 2024, og arbejdet med planlægningen kører som planlagt vil en vedtaget lokalplan kunne vedtages i 2025, afhængigt af den politiske proces. Salgsmaterialet vil være klar ca. to måneder før lokalplanen er færdig. Derefter vil vi påbegynde byggeprocessen, som forventes at tage et års tid. Hvis alt går som planlagt, vil der være indflytning i andet halvår af 2026.

Vigtigt! For at salget kan sættes i gang, er det en betingelse, at markedet og renter tillader det. Det vil blive individuelt vurderet for projekt til projekt, om det giver mening at sætte bofællesskabet til salg som andelsboliger – eller om det giver mere mening at lave lejer- eller ejerboliger. Som det ser ud nu, vil rækkehusene blive udført som lejeboliger og parcelgrunde som ejerboliger.

Hvad kommer det til at koste?
Kan jeg se plantegninger?

Plantegningerne vil blive offentliggjort når det endelige projekt er tegnet.

Kan jeg komme på en venteliste?

Du kan skrive dig på vores interesseliste for Alken. På denne måde er du rimelig sikker på at få din plads, da der ofte vil være et stort frafald af købere i så længerevarende processer som disse. Vi er dog stadig ikke sikre på, hvordan udvælgelsen på interesselisten vil foregå endnu; om det er først til mølle eller lodtrækning. Men det vil være at finde på hvert enkelt projekt, når salget nærmer sig.

Hvornår begynder I at bygge?

Hvis alt går som planlagt, begynder vi at bygge i 2025.

Har i et salgsmateriale i kan sende?

Salgsmaterialet vil blive offentliggjort når det endelige projekt er udarbejdet.

Har du flere spørgsmål?

Søbreden

Vi håber med vores moderne bofællesskab at skabe et nabolag, der går i tråd med værdierne i landsbyen: Inkluderende fællesskaber, aktive mødesteder og godt naboskab. Det handler om at kunne være sociale lige udenfor døren – noget de smukke omgivelser ved Mossø vil invitere til dagligt.

Vi håber, at I vil have lyst til at invitere naboen til kaffe, holde bagedyst for byens børn i fælleshusets køkken, hjælpe hinanden med hverdagens opgaver, gå til spændende foredrag, lave løbehold på tværs af fællesskabet eller mødes til paddleboarding om lørdagen.

Mulighederne ved Alken Søbred er uendelige, og I sætter kun selv grænserne – hvor meget I vil deltage i fællesspisning og bålaften styrer I nemlig selv, og I kan altid trække jer tilbage til de private gemakker med egen terrasse eller have at nusse omkring.

Grønne og blå værdier

Bofællesskabet bygger vi på en gammel landbrugsmark, mens resten af arealet vil blive bevaret som rekreativ natur. Udover det område, vi bygger på, er størstedelen af området nemlig fredet natur, som vi derfor naturligvis skal bevare. Formålet med at bygge tæt på sø og skov er at trække dets helbredende og inspirerende kræfter helt ind imellem boligerne, så vi kan skabe sunde omgivelser i hverdagen og gøre mere brug af naturen på en bæredygtig måde.

Vi skal bevare den eksisterende natur, og derudover tilføre så meget som muligt i området. Det sker blandt andet gennem biodiversitet i boligerne med tiltag som grønne græstage, der tiltrækker vilde bier og sommerfugle. Derudover opsøger vi altid dialog med lokale biologer, som ved meget mere om natur, end vi gør. På den måde kan vi sikre de bedste bud på en sund og naturlig udvikling i området, der ikke skader naturen.

Emborgvej 97, 8660 Skanderborg

Samarbejdspartnere

Hvem er med til at gøre Alken Søbred til virkelighed