Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager mange spørgsmål omkring udviklingen af vores bofællesskaber. Vi håber på, at vi er har samlet de fleste af dem, så du let og overskueligt kan få svar på dine spørgsmål.

Hvis ikke, er du altid velkommen til at skrive til os for at få svar på de spørgsmål, du end måtte mangle at få opklaret.

Du kan skrive til os her:

Hvad kommer det til at koste?

Det er forskelligt alt efter, hvor i landet du ønsker at bo, og hvilket projekt du er interesseret i. Tjek under hvert enkelt projekt for at finde den specifikke pris, som du leder efter.

Kan jeg bygge mit eget?

Det korte svar er ja. Vi laver ca. 40 rækkehuse – og 10 kompaktgrunde, hvor man selv kan bygge. Her får man mulighed for at bygge sit eget hus i samme materialer og byggestil som bofællesskabet. Men det kommer selvfølgelig an på hvert enkelt projekt, og det vil være noget, der vil blive tydeligere afklaret, når vi kommer tættere på de enkelte projekter. 

Hvor stor en have får jeg?

Som udgangspunkt har alle købere i Fabulas’ bofællesskab adgang til enten indhegnet privat have, terrasse eller altan – alt efter hvilken bolig man køber. Flytter du ind i en 1- eller 2-plans bolig får du både en privat for- og baghave i en fornuftig størrelse. Og det er tilladt at hegne sin have ind. 

Hvordan er jeg sikret en bolig?

Du kan skrive dig på vores interesseliste for hvert enkelt projekt, som du er interesseret i. På denne måde er du rimelig sikker på at få din plads, da der ofte vil være et stort frafald af købere i så længerevarende processer som disse. Vi er dog stadig ikke sikre på, hvordan udvælgelsen på interesselisten vil foregå endnu; om det er først til mølle eller lodtrækning. Men det vil være at finde på hvert enkelt projekt, når salget nærmer sig.

Hvornår går I i gang med at bygge?

Det er forskelligt alt efter, hvor i landet du ønsker at bo, og hvilket projekt du er interesseret i. Tjek under dét projekt, som du er interesseret i, for at finde den specifikke information om byggeprocessen.

Tilbyder I også lejeboliger?

Som udgangspunkt er vores bofællesskaber baseret på andelsboliger, men vi kan dog ikke udelukke, at der også kommer lejeboliger. I bofællesskabet i Vinge tilbyder vi lejeboliger, men på nuværende tidspunkt har vi dog hovedsageligt kun planer om at tilbyde andelsboliger i de andre bofællesskaber.

Kommer I til min del af Danmark?

Vi er altid interesserede i spændende placeringer, hvor det er muligt at bygge. Kontakt direktør Michael Eberhard, hvis du har en spændende placering med minimum 25-23.000 m2 jord, og hvor der kan bygges rækkehuse. Hvis ikke, kan du altid tilmelde dig vores interesseliste, så får du info, hvis vi får en ny beliggenhed.

Må jeg holde kæledyr?

Ja, det er som udgangspunkt tilladt at holde kæledyr – herunder også hund.

Er jeres materialepriser påvirket?

Ja. Grundet verdenssituationen er det desværre meget svært at præcisere priser og tidspunkter for salg, da vi afventer, at materialepriser, leveringstider og renter stabiliserer sig de næste par måneder. Derfor arbejder vi hver dag på at indhente de rigtige priser og aftaler, så vi kan komme i gang med salg. Vi håber på, at vi her i vinteren/foråret kan fortælle nærmere, og at der forhåbentlig kommer mere ro på verdenssituationen.

Hvad er en lokalplan?

Det er et detaljeret dokument, der sætter rammerne for det, man må bygge. Eksempelvis kan lokalplanen komme ind på hvor højt eller hvor tæt, man må bygge i et afgrænset geografisk område i kommunen.