LØVFANGET

Voerladegård / Skanderborg

Ca. 70 boliger, blandet rækkehuse og parcelhusgrunde

Bofællesskab for alle generationer

Tæt på by, skole og natur

Et bofællesskab med landlig idyl og landsbyfællesskab

I bofællesskabet Løvfanget vil du komme til at bo lige ud til noget af den smukkeste natur Søhøjlandet har at byde på. Udover det nære bofællesskab vil du også blive en del af et initiativrigt og hyggeligt landsbyfællesskab i Voerladegård.

Voerladegård er et nyt projekt på tegnebrættet, der først skal igennem lokalplansprocessen i Skanderborg Kommune. Vi håber på en hurtig behandling, så der kan være indflytning i slutningen af 2025.

Eksempel på en beliggenhedsplan

Eksempel på en beliggenhedsplan

50 meter til skole

150 meter til børnehave

7 km til indkøb

10 km til motorvej

30 min til Aarhus

50 meter til skole

150 meter til børnehave

7 km til indkøb

10 km til motorvej

30 min til Aarhus

Årets landsby 2020

I Voerladegård har byens fællesskabet allerede en høj prioritet, og derfor er det også en af byens klareste karaktertræk – Voerladegård blev endda kåret til årets landsby 2020 i Skanderborg kommune.

Byen har mange smukke naturoplevelser lige udenfor døren, fælles traditioner og initiativer som markedsdag, fællesspisning, foreningsliv og madvogne. Hvilket gør Voerladegård til en oplagte hjemby for børnefamilier og naturelskere.

Hvad er status på projektet?

Vi glæder os meget til at komme i gang med at færdigplanlægge Voerladegård, og vi ved mange af jer er lige så spændte. Status på Voerladegård er, at lokalplanen igangsættes i det første kvartal af 2023.

Lokalplanen forventes at tage ca. 12 måneder at udarbejde. Når Lokalplanen er færdigudarbejdet, kan vi herefter komme med en mere præcis og deltaljeret beliggenhedsplan og boligoversigt.

Hvornår er der indflytning?

Vi påbegynder lokalplanen i starten af 2023, hvilket tager et år for kommunen at udarbejde. Salgsmaterialet vil være klar ca. to måneder før lokalplanen er færdig. Derefter vil vi påbegynde byggeprocessen, som forventes at tage et års tid. Hvis alt går som planlagt, vil der være indflytning i andet halvår af 2025.

Vigtigt! For at salget kan sættes i gang, er det en betingelse, at markedet og renter tillader det. Det vil blive individuelt vurderet for projekt til projekt, om det giver mening at sætte bofællesskabet til salg som andelsboliger – eller om det giver mere mening at lave lejer- eller ejerboliger.

Hvad kommer det til at koste?
Kan jeg se plantegninger?

Plantegningerne vil blive offentliggjort når det endelige projekt er tegnet.

Kan jeg komme på en venteliste?

Du kan skrive dig på vores interesseliste for Voerladegård. På denne måde er du rimelig sikker på at få din plads, da der ofte vil være et stort frafald af købere i så længerevarende processer som disse. Vi er dog stadig ikke sikre på, hvordan udvælgelsen på interesselisten vil foregå endnu; om det er først til mølle eller lodtrækning. Men det vil være at finde på hvert enkelt projekt, når salget nærmer sig.

Hvornår begynder I at bygge?

Hvis alt går som planlagt, begynder vi at bygge i starten af 2025.

Har i salgsmateriale man kan få tilsendt?

Salgsmaterialet vil blive offentliggjort når det endelige projekt er udarbejdet.

Har du flere spørgsmål?

Et fællesskab i høj prioritet

Bofællesskabet byder på rigelige muligheder for at knytte tætte forbindelser til naboer og natur. Det har fokus på mødesteder, rummelighed og fællesskab – både indendørs i fælleshuset og udendørs i det grønne. Der skal være plads til alle livets øjeblikke, og her får du omgivelserne til det hele – til bålaften, bold på storskærm, brætspilsaften, picnic i orangeriet, spil i haven, bagedyst, fastelavnsfest, strikkeklub eller ølbryggeri – det er kun fantasien, der sætter grænser, når man går sammen om tingene.

Livet i naturens rolige rammer

Voerladegård var tilbage i middelalderen en forstad til Voer Kloster, hvoraf navnet Voerladegård kommer. Nært ved finder man også den gamle hestestald i Dørup. Området har værnet om sin historie – så det er en sand skattekiste at besøge for historienørden.

Her befinder man sig lige ud til Dørup skov, og efter en kort gåtur derigennem står man ved foden af Jyllands anden største sø, Mossø – et pejlemærke for det østjyske Søhøjland. Herfra kan man spotte byerne på den anden side: Alken, Ry og kirketårnet i Gammel Rye. Der er flere kendte udsigtspunkter omkring Mossø, og i Voerladegård har man sit helt eget – kaldet Møgelkol.

Samarbejdspartnere

Hvem er med til at gøre Løvfanget til virkelighed