Universet

VORES UNIVERS

Hos Fabulas har vi meget på hjerte og går op i at lave vores research. Det leder ofte til debatemner, tanker, viden eller artikler, der er for lange og dybdegående til en post på sociale medier. Derfor har vi lavet vores Univers, hvor du kan finde informative indlæg omkring vores værdier, hvorfor vi bygger som vi gør, hvordan vi gør det, steder hvor vi er blevet nævnt i pressen og meget, meget mere.

Her snakker vi om:

Presse

Miljøvenlig byudvikling

Social bæredygtighed

Bolig & Økonomi

Fabulas bofællesskaberne

Og meget mere …

14.11.2022

Statsstøtte til udenlandske kapitalfonde

Fra 11,3 milliarder til 15,7 milliarder kroner. Sådan lyder stigningen i boligstøtteomkostningsniveauet fra 2007-2021. Det er en stigning på 38,62%, hvor størstedelen af beløbet ultimativt går til de private udlejere og kapitalfonde, herunder også udenlandske.

11.11.2022

Hvorfor har vi sagt farvel til det oplagte førstegangskøb?

Andelsboligen har en række samfundsmæssige fordele og er den oplagte boligtype for den almene dansker, der ønsker en fornuftig boligudgift, egen bolig, opsparing og fællesskab. Der er bare det problem, at andelsboligen er den boligform, der er færrest af.

14.10.2022

Privatlivets bofællesskab: Et opgør med hamsterhjulet

Moderne bofællesskaber med egne boliger og plads til privatliv kan være vejen ud af hamsterhjulet for dem, der ønsker det. Ifølge projektudvikler Fabulas har boligformen nemlig potentiale til at hjælpe os med alt fra mere tid og penge til mindre ensomhed og CO2.

09.02.2022

Det moderne fælleshus

Bofællesskaber er særligt i nyere tid blevet moderne igen. Måske grundet det medfølgende fælleshus. Og måske efterspørgsel egentlig handler om, at vi søger tilbage til flere fællesskaber, aktiviteter og mødesteder. De steder hvor vi mødes som mennesker og oplever livet sammen, fremfor at gå i hi hjemme i sofaen eller gemme os bag skærmen.

06.01.2022

Kan blive Aarhus’ innovative forstad

Lokalt bysamfund kan vise vejen for fremtidens grønne byudvikling med nyt projekt, der indeholder bofællesskaber. Borgermøde på vej. Mellem skov og by bliver der i Kolt-Hasselager nu mulighed for at udvide med et nyskabende boligprojekt, der er et bud på fremtidens lokale bysamfund og forstad. Her vil der være fokus på mennesker og natur, som kan gå i harmoni med den eksisterende by.

09.12.2021

5 ting du kan kigge eller spørge efter, hvis du leder efter en bæredygtig bolig

Vi har lavet en behjælpelig guide til dig som forbruger, så det forhåbentlig bliver en smule nemmere at finde rundt i alle udvalgene på den grønne bæredygtighedsscene i boligbranchen.

31.10.2021

Træ kan være byggeriets svar på klimakrisen, så hvorfor bruger vi det ikke meget mere?

Klimakrisen tvinger byggebranchen til at tænke helt nyt. Og træbyggeri kan være løsningen på hele tre måder: Træ lagrer store mængder CO2, når det vokser. Træbyggeri sparer os for en masse klimaskadelig beton, som lige nu næsten udgør 90 procent af byggeriet. Og delene fra træbyggeri kan recirkuleres igen og igen. Men branchen nøler.

20.10.2021

SOCIAL BÆREDYGTIGHED – HVAD ER DET FOR EN UNDERLIG FISK?

Vi er for nyligt blevet stillet ovenstående spørgsmål – hvad mener vi egentlig, når vi siger ’social bæredygtighed’ og er det ikke bare noget tomhændet marketingspjat?

13.10.2021

Nu kommer den bæredygtige bydel til Vinge, 45 minutter fra København

Vinge-bydelen ved Frederikssund har været længe undervejs. Nu tager den form, med flere bæredygtige bofællesskaber i træ, til en overkommelig pris for børnefamilier og seniorer.

29.09.2021

ER FREMTIDENS SENIOR BOFÆLLESSKAB FOR ALLE GENERATIONER?

Hos Fabulas bygger vi bofællesskaber til seniorer og ældre. Men vi bygger også til de unge og børnefamilierne. Vi tror nemlig på, at generationerne har gavn af hinanden i et dynamisk nabolag, med fokus på diversitet i baggrund såvel som alder.

12.07.2021

Bofællesskaber er det nye sort, men de skal også være grønne

Der er en stigende efterspørgsel efter nye bofællesskaber fra børnefamilier, unge, seniorer og enlige. Danske Fabulas vil bygge bofællesskaberne i træ og skifer, fordi det er det mest bæredygtige materiale. Samtidig vil udvikleren trække den vilde natur helt ind mellem husene, både for de vilde arters skyld og fordi det øger menneskers trivsel.

13.07.2021

Greenwashing

Når bæredygtighed bliver til sort røg, hvordan kommer vi så frem med den grønne agenda i byggebranchen?

18.06.2021

Børnene bag skærmen

Hvordan skaber vi en balance i at være sociale fysisk og online for vores børn i fremtiden, så vi ikke sender dem ud i en verden med en lang række problemer som ensomhed, angst, stress og depression?

Vil du på interesseliste?

Kunne du tænke dig at vide mere om Fabulas eller et af vores projekter?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller interesselisten for et specifikt projekt, og få den nyeste viden og eksklusive informationer, som adgang til ventelisterne for boligerne, så snart de sættes til salg.

* Påkrævet felt
Hvilke projekter vil du høre mere om?
Privatlivsbetingelser *