THINGSTEDET

Løgten / Aarhus

Ca. 110 lejligheder, butikker og et nyt bytorv

Centrumplacering i Løgten, forstad til Aarhus

100 meter fra Letbanestop

Et bycentrum med landlig idyl og landsbyfællesskab

Thingstedet sætter eksemplet for resten af Løgten, når bycentrummet bevæger sig ind i midten af byen: Det handler om fællesskab, samlingspunkter og oplevelser. At skabe mere magi og værdi i hverdagen, når vi laver noget sammen.

Thingstedet er for jer, der gerne vil være en del af det lokale byliv, som I kommer til at have den nemmeste adgang til i byen. Der er indkøb og sociale mødesteder lige udenfor døren, og man får her muligheden for at bo i naturlige omgivelser, uden at skulle opgive nærheden til bylivet.

Her er I et stenkast fra at kunne mødes med hinanden, drikke en kaffe på tagterrassen eller invitere på aftensmad en aften, hvor man måske ellers var for presset på tid. Alt sammen uden at gå på kompromis med privatlivet eller muligheden for at trække sig tilbage og være alene i sit eget hjem.

I Løgten kan du bo centralt placeret med udsigt over land, vand og by fra et moderne og miljøbevidst byggeri, hvor klimaet er detcentrale tema

1,5 km til skole

3 km til vandet

20 meter til indkøbsmulighed

2,5 km til motorvejen

300 meter til Letbane station

1,5 km til skole

3 km til vandet

20 meter til indkøbsmulighed

2,5 km til motorvejen

300 meter til Letbane station

Løgten

Løgten er en af Danmarks 100 største byer, men formår alligevel at holde stemningen af den helt nære landsby ved lige. Visionen for renoveringen af Løgtens bymidte er derfor at skabe en moderne bydel, der samtidig afspejler landsbystemningen i byen, så vi bibeholder det helt nære og inddrager den natur og udsigt, der er at finde i byen.

Med et miljøvenligt og æstetisk flot centrum bygget med fokus på klimaet og med et grøn have centralt placeret i byggeriet, ønsker vi at trække den beroligende og inspirerende natur ind i byen og skabe et sted, hvor der er plads til, at alle aldre kan finde et sted at mødes. Hvad end det er i butikkerne, fællesområderne eller som en del af lejeboligerne, butikkerne eller de fællesskaber, som bliver et del at projektet.

Hvad er status på projektet?

Lokalplanen for Thingstedet i fuld gang, og det forventes, at kommunens tidsplan overholdes.

Det betyder, at der bør foreligge en endelig vedtagelse af lokalplanen i slutningen af 2023.

Når lokalplanen er nogle måneder fra at være færdigudarbejdet, kan vi herefter komme med en mere præcis og detaljeret beliggenhedsplan og boligoversigt til jer.

Hvornår er der indflytning?

Løgten er et projekt, som vi stadig arbejder på, og vi ved endnu ikke hvornår der forventes indflytning. Der kommer dog butikker og lejeboliger – og potentielt også andelsboliger – hvilket vi kan være mere specifikke på i efteråret 2024.

 

Vigtigt! Afhængigt af markedet og renter vil blive individuelt vurderet for projekt til projekt, om det giver mening at sætte boliger og fællesskaber til salg som andelsboliger – eller om det giver mere mening at lave lejer- eller ejerboliger.

Hvad kommer det til at koste?

Da vi ikke er længere i processen, kender vi ikke priserne endnu.

Kan jeg se plantegninger?

Plantegningerne vil blive offentliggjort når det endelige projekt er tegnet. 

Kan jeg komme på en venteliste?

Du kan skrive dig på vores interesseliste for Løgten. På denne måde er du rimelig sikker på at få din plads, da der ofte vil være et stort frafald af købere/lejere i så længerevarende processer som disse. Vi er dog stadig ikke sikre på, hvordan udvælgelsen på interesselisten vil foregå endnu; om det er først til mølle eller lodtrækning. Men det vil være at finde på hvert enkelt projekt, når salget/udlejning nærmer sig.

Hvornår begynder I at bygge?

Hvis alt går som planlagt, begynder vi at bygge i starten af 2026.

Har i et salgsmateriale i kan sende?

Salgsmaterialet vil blive offentliggjort når det endelige projekt er udarbejdet.

Har du flere spørgsmål?

Hvorfor hedder det Thingstedet?

Thinget var et sted, hvor man i vikingernes tid havde markedsplads, mødtes og handlede såvel som vedtog politiske tiltag. Thingstedet var med andre ord et demokratisk midtpunkt i samfundet, hvor alle kom forbi med en eller anden forbindelse. En central plads hvor der, i et moderne take, vil være plads til alt fra leg til kunstudstilling og ikke mindst handel og torvedag, der kan værne om et engageret og aktivt fællesskab i Løgten.

Midt imellem by og natur

Løgten ligger i oplandet til Aarhus, som der er gode offentlige såvel som trafikale transportmuligheder for at komme til. Der er både gode lokale muligheder for børn, voksne og seniorer, lokale institutioner og en kort tur ud i naturen, som eksempelvis ned til Kalø Vig i Gammel Løgten.

Er man allerede en del af byen, vil man kunne få mulighed for at rykke i noget mindre, hvis man eksempelvis har siddet i en stor villa, og børnene nu er flyttet hjemmefra. På den måde håber vi på at kunne skabe en sund rotation i boliger i byen med meget mere boligdiversitet.

Samarbejdspartnere

Hvem er med til at gøre Thingstedet til virkelighed